Tuesday, November 13, 2012

Selalu Milikmu - Selalu Milikmu - Randy Pangalila & Marsha

Mood harini macam mood orang baru lepas putus cinta.
*sambil layan lagu Randy Pangalila featuring Marsha* Selalu Milikku.


Lirik Lagu: Selalu Milikmu - Randy Pangalila & Marsha
*:
Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu anugerah untukku
Meskipun ku tau
Tak pernah kau menjadi milikku

**:
Mencintaimu sepenuh jiwaku
Memiliku bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

***:
Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

[Ulang ***]

[Ulang **]

Akankah kita akan bersatu
Jalani cinta ini

[Ulang ***] x2

Sunday, November 11, 2012

Muzium Helah @ Trick Eye Museum I-City Shah Alam Malaysia

 
Museum Helah @ Trick Eye Museum! Museum yang sangat famous dekat Korea Selatan tu, kini.... istimewa buat rakyat Malaysia, khususnya rakyat Shah Alam dan kawasan kawasan yang sewaktu dengannya, tak payah susah susah nak pergi Korea dah. Sebab apa, I-City kini sudah pun membawakan museum yang sama konsepnya seperti Trick Eye Museum in South Korea tu ke I-City, Shah Alam yawww :) Ia juga salah satu daya tarikan terbaru di I-City Shah Alam selepas SnowWorld and WaterPark. Jangan tak tau, lepas main salji boleh pergi mandi, boleh main gelongsor air juga dekat I-City tu. Kalau taknak basah basah boleh juga, have fun main games macam dekat funfair tu. Makin best ohhhh I-City ni sekarang :D

 
Museum Eye of Trick in Seoul Korea




Dua gambar dekat atas ni bukan yang ada dekat I-City Shah Alam. Yang ni yang dekat Korea punya. Illusi painting dekat I-city punya tak banyak lagi sebab still under renovation. tapi yang 1st floor punya dah lengkap dengan lukisan-lukisan dah. Mungkin bila dah siap semua lukisan, akan jadi lebih menarik lagi lah kot. Dan mungkin jugak, bila semua lukisan lukisan dah siap, pengunjung dah start kena bayar. Buat masa sekarang ni, (11/11/12) masih free lagi. Buat siapa siapa yang takada apa apa kerja, nak enjoy enjoy boleh datang sini camwhore. hehe :) 


terer tak turun tangga sambil pejam mata.











Meh jejalan dekat Icity Shah Alam uollsss :D




Saturday, May 12, 2012

OST SEINDAH SAKURA

I just loved this song :) suara Mafa pun not bad. 

Lirik Buatku Di Sana - Mafa ft. Ronnie OIM - OST Seindah Sakura 

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

[Ulang *]

[Ulang *]