Monday, October 31, 2011

Bestfriends buat hal.

Minggu lepas malam sabtu, hari jumaat, rasa tak sedap hati. antara nak stay dekat puncak alam atau nak balik klang rumah mak ayah. tau tak,rasa tak sedap hati,rasa berbelah bagi,rasa taknak bawak kereta, rasa nak orang datang pick up dekat puncak alam bawak balik klang dan rasa tetiba tak reti nak buat keputusan sendiri?! rasa macam macam lah dan sebenarnya semua tu adalah rasa mengada ngada semata. Masalah bukan besar sangat punnnn.

Im decided untuk balik klang juga lah sementara boleh ponteng kerja untuk weekend nih,  and aku amik masa yang sangat lama untuk bersiap. punyalah balik dalam keadaan tak tenteram kan. 


Pahtukan,lepas dah nak dekat sampai rumah ni lah bestfriends buat hal. Dorang bukan buat hal pecah rumah orang ke apa. tapi buat hal yang paling sweet dalam hidup aku. hihihi *tengahsengihsengih.


On my way home, telefon Ekin sebab nak tanya dia, sabtu dia kerja tak. kalau tak kerja, nak ajak dia keluar sabtu tu. and the rest Syira dengan Zyra aku akan update later. tapi malam tu bukan main lagi dia nak cepat cepat nak ended up call. nak cakap lama lama sikit pun tak boleh. fine ekin fineee.

Masuk hal Zyra pulak satu hal,aku ajak keluar dia beria ria taknak. sebab ada hal. ok fine. Si Syira pulak tak habis habis tanya aku dekat mana aku dekat mana. senang cerita masing masing perangai pelik lah. but biasalah tanpa syak wasangka,layan kan jugaklah si syira ni punya soalan.

then ekin call me: "Elin,aku ontheway balik kerja. singgah rumah kau sekejap" 
ok,nanti sampai bagitau. 
ekin: "eh tak,aku dah dekat depan rumah kau"
me: okay *ekin rindu aku lettew sambil semangat bukak bukak pintu rumahh!

pahtu bukak bukak je pintu rumahhh,
Syira,Ekin, Zyra sesama cakap SURPRISEEEEEEEEEEEE!!!!!
siap nyanyi lagu happy birthday sambil syira duduk seronok spray snow palsu tu. nasib baiklah bukan mak atau adik aku yang bukak pintu tu kannn :p 

Alahaiii comelnyalah korang. :D
terharunyaaaaa walaupun baru 28 october! haha. lepas kena prank tu sempat lagi cek kalendar apa pasal dorang buat surprise celebration awal sangat. gilaa tak terharu! terharu SANGAT SANGAT weh. :')


BAGI HINT :P

the mastermind.

Snow palsu syira. muka excited lebih. suka sangattttt~~~ 



happy faceee!! :D


yang pasti aku nampak dominos, beg kertas roxy, and cupcakes! HAHAHAHA
terkejut tak payah cakaplah! they really made my day. thank you bestfriends! hehehe.
i love all of you more more moreee! <3

syira cakap adik dia terduduk atas ni. cupcakes dah penyet serupa ayam penyet dah.
actually ada nama aku & zyra atas tu. hehe.
untung betul dapat dominos malam malam :p


thank you korang untuk dompet yang mahal. sobs sobs :")


syira,zahirah,me,tikin:)


I really dont know what to say bestfriends. tapi terima kasih sesangat. thank you very much. xiexie nimen. :) surprise korang sangat lah menjadi sampai mak aku yang tengah lipat kain pun terkejutkan. Aku tak expected langsung yang korang celebrate aku seawal nih.hehe. takada hint takada apa!hihi. thank you jugak kepada informer dari puncak alam iaitu Lia dengan Dibah. Dalam senyap senyap dorang dah contact Lia dengan Dibah sebab cadangnya nak pergi Puncak Alam tapi disebabkan brithday girl dah balik Klang kena tukar plan. patutlah ekin beria taknak cakap dengan aku, syira sibuk tanya aku dekat mana semua. hehe. Rupa-rupanya dorang ada sama sama masa tu!!! dan patutlah aku gerak hati aku semacam sangat hari tuuu! :')

Patutnya ada video tapi tak boleh nak share. siapa suruh tak call bagitau "elin pakai lah tudung dulu jumpa aku,pakai lawa lawa sikit." haha. ok bai.


Thursday, July 21, 2011

Nice story to share :)

"Kenapa orang Islam sembah bangunan kain hitam tu?"
 
"Oh.. itu Kaabah atau nama lainnya Baitullah"
 
"Baitullah tu apa?"
....
"Secara terjemahan mudah maknanya Rumah Allah"
 
"Allah ada dalam tu?"
 
"Tak.."
 
"Jadi, kenapa sembah bangunan tu kalau Allah tak ada dalam tu?"
 
"Yang saya sembah bukannya bangunan tu.."
 
"Kamu sembah apa?"
 
"Saya sembah Allah swt"
 
"Jadi, kenapa sembah bangunan tu?"
 
"Saya menghadap sahaja ke arah Kaabah tetapi saya tak sembah Kaabah.."
 
"Bukankah kamu sujud ke arah Kaabah, maknanya kamu sembah Kaabah la.."
 
"Kamu pernah tgk perlawanan bola dalam TV?"
 
"Pernah.. selalu..."
 
"Kamu tengok tv ke tengok perlawanan bola?"
 
"Tengok perlawanan bola la.."
 
"Di mana?"
 
"Dalam tv la.."
 
" Cuba buka tv tu, tengok di dalamnya ada stadium dan perlawanan bola ke tak.."
 
"Memanglah tak ada.. tapi itukan gambarnya ada.."
 
"Bukalah dalam tv, tengok ada ke tak gambar perlawanan bola dalam tu.."
 
"So..?"
 
"Maknanya kamu tengok tv, bukan perlawanan bola.. betul tak?"
 
"Tak.. aku tengok perlawanan bola la melaui tv tu.."
 
"Peliknya.."
 
"Sebab apa pulak pelik?"
 
"Ye la, kau cakap tengok perlawanan bola, sedangkan aku tengok dalam tv tu tak ada apa-apa.. yg ada hanya wayar je berselirat.."
 
"Memanglah dalam tv tu ada banyak wayar, tapi tv tu menayangkan gambar-gambar perlawanan bola dalamnya.."
 
"Hurm.. jadi tak peliklah ni..?"
 
"Ya.. tak pelik.."
 
"Jadi tak pelik jugalah aku sujud ke arah Kaabah untuk menyembah Allah swt.. walau pun dalam Kaabah tak ada Allah..."
 
"Erk.. kau betul.."
 
 
sila sila la share~~


Email kita dapat dari kawan kita :)

Thursday, June 9, 2011

AKU DAN NORA ELENA

Sejak cuti sekolah ni aktiviti aku tak lain tak bukan ialah tengok tv. Tengok tv tengok tv!!! Itulah perkara yang paling menarik sekali yang aku rasa aku buat selain tidur, tidur dan tidur. Kalau lagi 3 bulan aku asyik buat benda yang sama memang lemak lah aku kan. Lama lama boleh jadi perternak lemak yang berjaya. Aku takot silap-silap mak aku kunci pintu bilik dari luar siap buat grill jangan bagi aku keluar. Nak tidur sangat kan. Ha rasakan! Hihi. Tapi mak aku tak macam tu kot. Bila dia tengok aku tidur dia rileks je. Sebab masa tu baru kul10. Normal apa tidur sampai kul 10 pagi. Ala tipuulaah kalau takpernah buatt. Lepas tu dia keluar pergi kedai dia. Ha,lagi heavenlah kan aku nak tidur tanpa gangguan siapa-siapa. Agak-agak kul berapa aku bangun? Huahuhauhaua. Aku akan bangun awal sikit kalau zahirah ajak aku keluar jalan-jalan. Bab itu memang aku suka. Automatic aku akan bangun awal. Hebat!


Kuat-kuat tidur aku pun,jiwa aku romantik boleh tahan jugak lah. Aku pantang sungguh kalau tengok drama ke movie ke telefilem ke,memang pantang kalau cerita romantik. Terus feeling aku yang heroin drama tu. Tak ke berangan tak engat dunia namanya tu? Semua nama hero aku engat. Nama heroin tak berapa lah. Haha. Before ni kan ada cerita marimar dekat tv3 kan. Ala siapa yang kaki tengok tv macam aku mesti tau. Cerita tu best. Hero dia Sergio  tu hensem. Aku suka badan dia. Haha. Dan aku rasa kawan-kawan aku pun dah tau aku suka Sergio sampai tahap macam mana. Noob!

Tapi sejak cuti sekolah ni,cerita marimar takada. Apa punya alasanlah cerita marimar kena ganti dengan cerita kanak-kanak bongok dari Indonesia tu. Bosan tau dak. Bila terfikir-fikir balik,cuti sekolah doe. Budak-budak ramai tengok tv. Budak-budak mana boleh tengok marimar. Sebab marimar tu sexy. Auwwww! *tagline marimar* Kalau aku buat auwww gaya marimar okay tak?


 Cerita lain aku malas nak tengok selain marimar sebab tak ada yang kena dengan feel aku. Kalau best pun layan AXN,AFC masak-masak. Biarpun marimar takada selama 2 minggu, jiwa aku terubat lah jugak bila tengok Nora Elena. Kalau nak tau kalau tengok noraelena sambit tweet tweet best jugak doh. Rasa macam kau dengan aku masing-masing punyai minat yang sama. Padahal takde orang respon :B Janji ada orang baca. hiks


***************************************************************************




Mula-mula cerita ni biasa sangat, sangat simple aje pun. Macam drama-drama melayu yang lain. Tapi bila dah masuk tengah-tengah episode masa Ahmad Seth Tan nak mengorat Nora Elena. Cerita ni dah start best. Best sebab apa? Best sebab Aaron Aziz yang romantic. Hihi. Lagipun cerita diadaptasi dari novel yang bertajuk “Kasih Yang Suci” kan, so ayat novelll. Gila tak best kalau ayat novel! Bab romantic dalam novel tak payah cakap lah takada orang boleh lawan. So keromantikan Seth Tan hero novel tu diadaptasikan kedalam dunia drama. Real romantic. Mau kau tak best. Gila tak buat gadis-gadis,tak kecuali mak-mak,bini-bini orang feeling bila tengok drama tu. Hihi. tapi dalam novel keromantikan Seth lagi over. Ngade! Kalau betul-betul masuk tv boleh jadi 18sx lagi dah bukan tayangan umum. Maklumlah kan drama melayu tak boleh lebih-lebih. Kena jaga adat ketimuran sikit. Hihi.


Kalau dalam novel Nora Elena dengan Seth Tan takada pun terima ugutan daripada sesiapa. Adaptasi longgar kan. Even tak sama sangat tapi dia tak lari lah dari situasi sebenar dalam novel. Dalam novel Seth yang rogol Nora Elena sebab Seth tertengok vcd lucah dekat rumah membe dia. So dia macam tak boleh tahan nafsu. On the same time dia suka dekat Nora Elena. So Nora Elena yang jadi mangsa. itu cerita 10tahun dulu lah. bila dia dah besar dia rasa dia bersalah dan dia yakin dia memang sayang Nora Elena dan dia taknak orang lain dapat Nora Elena so dia terpaksa menyamar dan membuat panggilan pada Eid dan bagitau Eid yang Nora Elena dah tak suci. Akibat sikap terburu-buru Eid, Eid memutuskan pertunangan dia dengan Nora Elena dan Seth Tan dengan rela hati menggantikan tempat Eid. 

Konflik bermula apabila Seth Tan kantoi dengan Nora Elena sebab Nora Elena terjumpa topeng ski dengan pisau Rambo yang Seth guna masa nak rogol Nora Elena 10 tahun yang lalu. Sian Seth, baru 1st day tau yang Nora Elena mengandung dah kantoi bila Nora Elena terjumpa bukti dalam bilik bacaan rahsia Seth. Tak sempat nak merasa bahagia lebih lebih sebab Nora Elena dah mula jelik dengan dia. Masa tu dalam novel dah start konflik sampai ke habis. Tapi ending not bad lah.best. hihi. Dalam version tv tak tau lah macam mana. Kita nantikan 16.6.2011 ni final episode dia. Tungguuuuu...

Drama ni jugak boleh lekat dekat hati penonton sebab banyak scene romantic antara Seth dengan NoraElena. Lagipula lagu-lagu Ost untuk drama ni memang kena dengan tiap tiap babak. Blend dengan keadaan yang boleh buat kan kita semua tersengih sorang-sorang macam kerang busuk dekat depan tv. Betul kan? hihi.

Pengerak utama Nora Elena is Aaron Aziz dan Siti Saleha. Tapi pujian lebih patut diberikan kepada Aaron Aziz kerana ramai wanita yang menonton NoraElena disebabkan dia! Hihi. Sikap dia yang penyabar,penyayang,bertanggungjawab,romantik membuatkan semua berangan untuk mempunyai suami seperti Seth Tan didunia realiti. Termasuklah aku. Haha. Yang paling best pasal Seth ialah bila dia pandang Nora. Ololololo sweet nyaaaa! Malu-malu mahu bila dia pandang Nora. :P Good Job Aaron Aziz. Tenyata popularity Aaron Aziz jugak meningkat secara mendadak selepas drama ni. Dan adalah lebih manis jika Aaron aziz & Siti Saleha kerap melayan peminat-peminatnya dekat twitter denga Facebook,iye dak. Boleh kekalkan popularity bila rapat dengan peminat :D dan aku akan pastikan aku tidak ketinggalan untuk menonton KL GANGSTER disebabkan Aaron Aziz. Bhahahahaha.

Untuk Nora Elena a.k.a Siti Saleha. Anda sangat lawa. Seriously. “Beruntung kau dilahirkan muka cantik. Semua orang suka dekat kau. Memang lelaki nak perempuan lawa aje” – Ayat Adila, Nora Elena. Be fair lah Adila,perempuan pun nak muka yang hensem apa? hahahaha tapi yang penting hatiiiii!

Watak-watak sokongan lain seperti Eid, Inspector Amir, Yvonne, Malik, Pak Ali, Kak Pah, Adila banyak membantu drama ni sebenarnya. Lagi-lagi si Yvonne tuh. Macam nak tenyeh-tenyeh je cili segenggam dekat muka dia sebab jahat sangat! Geram! tak habis-habis nak jeles dengan Nora Elena. Dah Seth tak suka kau dahlah. zzzzzz

Kadang-kadang agak bangga jugak dengan drama melayu seperti NoraElena, Adamaya and etc etc yang mempunyai rating penonton yang sangat tinggi. Takadalah kita asyik dok support drama-drama Indonesia yang entah hape- hape itu kan. Kita pun boleh buat drama standing drama korea yang romantic tu. Hikhik. Memang tak dinafikan cerita ni sangat biasa-biasa sahaja. Ada kekurangan sana sini, scene yang tak sepatutnya takada pun takapa, tapi apabila ia memenuhi citarasa penonton memang ia akan hit di jiwa penonton dirumah. Dan anda akan merasa bahang popularitinya meningkat apabila nama-nama watak drama itu sendiri memenuhi wall dan timeline anda. Seperti “I fall in love with Seth Tan” Haha. Sampai kawan-kawan anda bengang,siapa SETAN ni sebenarnyaaaaa! Ops Seth Tan! :D

Dengar khabar ramai jugak ye lelaki balik rumah awal sebab nak tengok Nora Elenaaaa… :P betul tak? 
Dengar nya jugak ramai yang tak dapat jumpa novel kasih yang suci ni sebab banyak dah sold out. hihi. nasib baik kita sempat beli :P 



P/s: dah macam sesi meluahkan perasaan pulak tulis panjang-panjang ni. Pendapat anda? Hihi.



Sunday, March 20, 2011

Suka buat keja 2 kalii!

Petang ni nak pergi hot air ballon lagi.
Whoaaaa.. Hari ni nak pergi dengan classmates pulak! semalam dengan bestfriends! hee



Abang long aku selalu dok bising yang aku ni "jale kuat" !
dalam bahasa KL maknanya kuat berjalan,selalu keluar and so on so on..
memanglah bila keluar duit laju macam air kannnn.
rasa macam nak kahwin dengan orang kaya pulak. boleh? haha.

TAPI
Nak buat macam manaaa?
I am Tourism student!
Haruslah kuat berjalannnnn! :D

p/s: Ya Allah,petangni moga-moga tak hujan. amin amin.

3rd International Hot Air Ballon Fiesta Putrajaya 2011

 sumber dari google

Hari ni hari Shikin cuti, kiranya macam dah jadi tradisilah kalau dia cuti,kamiorang kena keluar sama-sama. maklumlah bekerja sebagai Maxis Consultant,susah sikit dia nak cuti ni ha. bila dia cuti je, aku terus grab chance ni untuk invite dia keluar. siap nak berinvite-invite kauuu! Nasib baik on the same time syira balik cuti on weekend. cuma kurang lengkap sebab Zahirah tak ada. kalau dia ada lagi best kot. Zahirah memang busy mengalahkan doktor. Maklumlah bakal therapist kan.

Awalnya memang aku decide nak pergi Putrajaya eventhough Shikin dok kalut takde duit. Biasalah tengah-tengah bulan ni kan,mana dapat gaji lagi. tapi aku tau dia memang takde duit tu. kalau dia ada duit,dia memang rajin sikit belanja kitaorang makan. kitaorang lah yang untung bila dia baru dapat gaji. time tuh lah baru nak call tanya khabar! =p tapi takpee sebab antara kitaorang dialah yang dah kerja dulu. ada kereta dulu. ada rezeki lebih tau-tau dia kahwin duluuuu! siapa tau kan. tehee

Hari ni hujan memang lebat gila eh. tapi nasib baik masa sampai dekat putrajaya tadi keadaan dah okay sikit. Panas je. tapi yang agak senget nya kitaorang ni datang timing salah lah pulak. Belon mana nak dipasang tengah-tengah panas terik? kang meletop tak pasal. bayang-bayang belon pun tak nampak. :(:( belon dekat pasar malam tu banyak lah orang duduk jual. dah kenapa lah aku tak terfikir langsung before decide nak pergi sana. adoiadoi


Kebetulan dekat sana, ada one of my coursemates jadi seketeriat dekat event ni. Dayah Ahmad. Dia cakap aku patut datang pagi-pagi sebab belon ada time pagi dengan malam saje. katanya, orang dah start beratur untuk public ride dari jam 6 pagi untuk beli tiket. 300 tiket dijual dalam masa setengah jam je. katanya, wah dah macam gaya pemberita pulak ni ha, public ride buka dari jam 9 pagi sampai 11 pagi je. rasanya dalam sepuluh ringgit je kot tiketnya.

Aku macam terpanggilah untuk review sket pasal event ni :siapa panggil pun tak tau :p

-event ni best, penuh orang tadi, tapi bila takada belon udara tu rasanya macam pergi jalan-jalan dekat karnival jualan cuti sekolah sebab ramai orang meniaga kan. Tak dapat tengok belon takpe lah janji dapat makan fishball.huu

-kalau nak tengok belon-belon tu wajib pilih timing yang tepat. before nak pergi event tu,boleh tengok tentative acara dulu dekat website Hot Air Balloon  kang tak dapat nak tangkap gambar belon. penat je dok usung SLR kesana sini. Hee ;)

sumber dari google * acane nak ada gambar sendiri kalau bayang belon pun takde. hukhuk.

-Helicopter ride, standard harga among RM130 sahaja untuk 5minute trip. boleh tengok putrajaya dari udara.

-Event yang sesuai untuk together lepak dengan family semua.

-Event yang sesuai untuk photographer mencungkil bakat sebab environtment dia sumpah best. taulah putrajaya tu cantik macam mana kan. lagi-lagi bila penuh belon yang besar gabak warna-warni tu ada.

ketara tak muka tak puas hati tak dapat tengok belon? dari kiri syira, kanan sekali shikin ;)

*doremonnnnnnnnn!

Next year jika ada lagi, korang-korang semua patut pergi. best apa tengok belon-belon warna warni. siap bentuk doraemon bagai. hehe. Last-last aktiviti kitaorang hari ni duduk lepak alamanda  and tangkap gambar je. aktiviti wajib haruslah ada! tehee..

ok.bai :D

Wednesday, March 16, 2011

Picnic with classmates!

Harap Maklum,Ini entry yang sangat panjangggg :)

Sabtu lepas, aku pergi picnic dengan duapulohlima orang budak-budak kelas. campur aku jadi duapuluhenam orang. untuk memuatkan duapuluhenam orang budak-budak kelas ni hanya memerlukan enam kereta sahaja. kenapa banyak sangat no enam ni? biarkan. rasanya hanya kebetulan.

Malam sebelum kami picnic baru kami decide nak pergi mana, sasaran utama kami ialah sungai congkak. tapi memikirkan agak jauh dari Puncak Alam, kami bertukar fikiran ke Sungai Tua,Ulu Yam memandangkan ianya mengambil masa selama 45 minit sahaja dari rumah sewa kami di Puncak Alam ini. Memandangkan rumah Didie berdekatan dengan Ulu Yam,  dengan sukanya kami menggunakanya untuk menjadi Leader kami pada hari itu. Ternyata tidak silap untuk memilih Didie menjadi leader kami kerana kami langsung tidak menghadapi sebarang kesukaran untuk tiba disana. itu sangat hebat.

Malam sebelum picnic, our main planner Chong menggunakan rumahnya sebagai tempat kami berkumpul untuk "marinate" ayam dan menyediakan segala kelengkapan lain. Akibat terkejut dengan kedatangan kaum-kaum wanita, Afan sebagai rakan serumah chong mula kelam kabut membasuh pinggan dan mengemas rumah sikit. Tapi biasalah rumah lelaki, what do you expect? haha. Hampir jam duabelas, barulah segalanya selesai. 

Sabtu, Aku,Eamy dan Piqa diamanahkan untuk mengoreng bihun. sudahlah berjanji untuk berkumpul jam 8.30 pagi. Standardlah bila kunci alarm enam pagi tapi snooze sampai jam tujuh pagi. itu hal biasa. Tapi bila sudah namanya perempuan hal masak-memasak ni tidak memerlukan masa yang lama bagi kami. Nasib baik jugaklah our Chef of the Day (C.O.D) Eamy sudah okay sikit demamnya. kami hanya siap memasak tepat-tepat 8.15 pagi. masing-masing mula kelam kabut bersiap. iyelah BERJANJI 8.30 katanya.

Kalau dah cakap janji melayu, memang 9.30 pagi jugaklah bertolak nya pun. siap campur dengan nak tangkap gambar semua kan.

gambar pembuka acara. bermakna duapuluhlima + sorang didalam kereta sudah berkumpul.
bagaikan attendance. ada dalam gambar maknanya Hadir.


disaat menunggu fendi yang ketinggalan di belakang. tehee 

Perjalanan mengambil masa kurang lebih 45 minit. masing-masing muka seronok bila sampai Sg Tua,Ulu Yam, even kami dah duapuluhdua tahun Uoll tapi bila nampak air masing-masing muka nak excited lebih. haha. 

Setelah membayar seringgit seorang, kami mula mencari kawasan yang strategik dan selesa untuk memuatkan duapuluhenam orang dalam satu masa. ramai uols. dah jumpa tempat yang okay, the boy mulalah main masak-masak. they started to buat bara api and etc etc. i dont know apa yang mereka buat sebab pada masa yang sama aku sudah lebihkan sungai dahulu.mandi sungai lebih menarik dari memasak nie. dah acane? lets the boy handle it! tehee. nasib lelaki-lelaki ni bertanggungjawab. sedappppp ayam dorang buat :D 
The boy dan unggun apinya
yeay! we made it. :D 

Delicious BBQ chicken. yummy!
kipas jangan tak kipas didie!
Artist on performance. Leslie a.k.a sudirman ;p

DAN 

Gambar-gambar poyo! haha
Last-last feeling macam Dewi Remaja dengan Hero Remaja eh.
masing-masing taknak kalah!
Last-last gambar dah jadi macam pertandingan hero remaja dah dalam hutan ni. apa kes? haha. 

Tepat jam 3 petang kami berangkat pulang. :) Mereka,classmates yang sangat sporting and sangat cool. if ramai lagi yang join maybe lagi super duper cool. ok.bai (^_^v)

Wednesday, February 23, 2011

Tolong boleh tak? Mekacihhhh..

assalamualaikum =)
Aku tak tahu kenapa sejak dari dulu aku tak suka bila masuk kelas BI. bhahaha.
Semester nih ada lagi subject BEL. tiap-tiap sem ada belajar BEL pun tak elok jugak kan. Bhahaha.
Bagi budak-budak UiTM memang dah common sangatlah pasal BEL ni apa kan,BEL ni sebenarnya kalau masa sekolah-sekolah dulu macam kita belajar kelas BI lah.

Nak dijadikan cerita kali nih,memang topic pasal presentation ajelah,
meaning memang kena dok present je tiap kali kelas BEL ni, aku dahlah darah gemuruh memang kalau present mana pernah elok. low confident gilaaa. kau ada? mesti takadakan sebab korang tak macam akuuu.. :( sedih oh sedih.

Selasa ni, ada presentation lagi.
aku cadangnya nak buat pasal "why people should have their own blog" and "the advantages when you are blogging". hee. apa kata korang bagi idea sikit isi-isi dia nak tulis apaaaa.

Please korangg bagi cadangann sikittttt =)
Thanksss