Wednesday, June 2, 2010

Tips untuk Update Status Via Device seperti Iphone,Blackberry,or etc.

Dulu ingat lagi,bila tengok artis-artis update status dekat facebook via blackberry, saya pun mengidamlah nak beli Blackberry. Yang China punya pun tak apa,janji blackberry!haha. itu dulu,sebabnya saya teringin nak update status,then keluar facebook via blackberry.biar orang jeles mcm gambar dekat bawah tu.haha.

Tapi kini tidak lagi,sebabnya dah ada satu applications ni yang membolehkan kita update status dengan pelbagai device-device yang ada di dunia ni. trick yang amat comel. membuatkan kita tersenyum lebar bila nak update status :p lagi-lagi via blackberry. haha.


First step : Login to This Funny Status and More (Klik Sini)
akan keluar macam ni.



Second Step Select Update Via

Third Step  : Choose any device yang awak nak guna kan.
contoh via blackberry,pilih gadjet. then all the list will appear on screen.
so macam saya pilih, update status via Blackberry punya Randy kerna ga mampu beli sendiri. apa punya device entah ni.hahaha. then klik kat situ.then wait for 10seconds.




4th : klik on the Device,lepas tu tunggu response dia.




INCASE KALAU TAKDE APA-APA RESPON TU KAN, maknanya device yang anda pilih tu tak berfungsi lah. so kenalah pilih yang lain yang bila anda klik device tu dia akan keluar macam ni.tadaaaa :p



Kelima: Update lah status,tulis la macam biasa dan publish.then that status will be appear on your facebook.
yeayyy!! :)


p/s: thanks to sifu Gengster Terguris ya. :) Pergi add dia dekat facebook. :)

tapi kadang-kadang macam nak menunjuk pulakkan,sekejap Iphone,sekejap blackberry,sekajap Uitm Penang Wifi.Haha Try la buat. untuk seronok seronok. :D

3 comments: