Monday, June 28, 2010

Germany 4 - England 1

Hello.

Germany 4! England 1! Salute untuk pertahanan germany yang gila cool. hebatlah senang cerita. penyerang dia tak payah cakap lah,lagilah pergh.. itu yang  4-1 tuh. kepada profile picture jersey-jersey england kat facebook tuh dah boleh tukar gambar dah :p


tapi,eventhough aku ni bukan anak england tapi tak tau lah kenapa aku dapat rasakan kekecewaan kumpulan england! kecewa lah.. cuba cakap siapa main tak nak menang?!
Arghhhhhhhh T___________T

P/S: Hell kot,Second Goal by England tak dikira! Buta ke apa?! tak adil ohhhhhhhh... 

Friday, June 25, 2010

Hanya DIA

Memang hidup ni macam roda. kadang kita kat atas,kadang kita di bawah. bagi saya, setiap apa yang terjadi ada hikmah yang tersembunyi yang memang telah ditetapkan oleh DIA yang kat atas tu. Memang tidak dinafikan, kadang-kadang kita akan dapat apa yang kita nak, kadang-kadang kita akan diuji dengan pelbagai dugaan yang membuatkan kita tertekan,down lebih tepat sebenarnya.

tapi dalam kehidupan saya,saya akui ada masa saya down,ada masa saya gembira. kadang-kadang benda yang saya tak expected saya dapat saya akan dapat.

DIA memang telah menetapkan segalanya. Ajal maut Jodoh pertemuan semua ditangan Allah.

Engatlah DIA selalu. dan jangan lupa bersyukur atas segala nikmat yang dikurniakan olehNya.

Saya rasa bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang. Alhamdulilah,Alhamdulilah,Alhamdulilah! :D

Monday, June 21, 2010

Kenapa berdebar-debar ni?

berdebar-debar hatiku berdebar.
adoi,nih dah kenapa asyik berdebar dari tadi ni.
tau tak berdebarrr macam manaa?
berdebar mcm nak tunggu pengantin lelaki sampai rumah tau!
orang cakap kalau berdebar,tak sedap hati ni benda buruk nak jadi,tapi apa dia? tapi mintak dijauhkan.
atau..
petanda-petanda sakit sakit nihhhhh? moga-moga bukan macam tuh.
.

tiru muka kat baju

Grrrr..
HATI!
Tell me whyyyy kenapa kau berdebarrrrrr!

Padamu ku bersujud.

Morning..
rasa bersyukur sebab ada 69 orang follower. (T.T)
terharuuu.. haha
takpelah dorang baca atau tak my belog,tapi saya tetap bersyukur..
Alhamdulilahhh :D
jom layan afgan-padamu bersujud.


Sunday, June 20, 2010

Byebye Diploma,Warmest Welcome Degree

Semalam tengah drive kereta nak pergi KLIA,dapat satu call dari syarifah syahirah.my bestfriend.
 
"eh awak,degree dah boleh cek tauuu.suara dia dah excited semacam,mesti tengah tersengih-sengih"

dalam hati sure dia dapat ni.kita pun onthe same time nak tau jugak result kita mcm mana!  tapi dalam kereta mana ada wifi nak cek kan.dush!

"awak dapat kat mana?! cuba awak cek kan kita punya sekali. 891102******,tengok kita dapat tak?

boleh pulak dia tak excited nak menjawab. 

"okay,kau dapat.no matrik kau cantik." haha. 

ok sebenarnya ada lagi yang kami borakkan. excited bincang pasal rumahla, nak sewa mana,sedangkan duduk kat klang je.pergi uitm 20minit dah sampai kalau tak jem.

ok. setelah 3tahun penat lelah menghafal,menulis,membinding assigment semua dekat uitm penang,kini tiba masanya untuk berada di uitm shah alam! 
 
ohyeah oh yeahhh... lepas ni kalau merajuk sikit balik umah mak,takde duit balik umah mak,no home sick,dah takde tambang bas mahal-mahal! :D 

on 2julai 2010,saya dengan rasmi akan memulakan pelajaran di Uitm Shah Alam untuk 

HM221 : SARJANA MUDA SAINS (KEPUJIAN) PENGURUSAN PERLANCONGAN 
FAKULTI PENGURUSAN HOTEL & PERLANCONGAN :)

I Love U Nuffnang!

Last Week,seronoknya alahai,sebab dah boleh cash out duit dekat Nuffnang sepanjang 6 bulan buat belog ni.
:) Yes. demm happy. and alhamdulillah. even tak banyak tapi for the first time. ia sangat berbaloi.



Yang keduanya pulak. aku menang hadiah untuk Ruumz Contest! buat kali ke dua,alhamdulilah YA ALLAH. tak sangka pulak boleh menang. heee :p tapi masalahnya sekarang hadiah kena collect dekat KL. bila nak collect tuh,idoklah teman tau :D




Thank you Nuffnang! kerana dirimu begitu berharga. ewahhhh :D

Wednesday, June 9, 2010

K'naan : Wavin' Flag

World cup 2010 dah nak mula dah jumaat ni. tapi saya tak minat bola! tapi kalau pakwe saya minat bola,saya boleh try untuk minat bola jugak.haha. 

tapi takpe,even tak adalah saya minat bola. tapi saya kenal pemain yang hensem-hensem tu macam david beckham,Christiano Ronaldo dan Ronaldiho. tapi jap,Ronaldiho tu hensem ke? -.-'

tak kisah la,untuk menyemarakkan lagi kehebatan World Cup 2010 ini,saya dengan ini mempersembahkan untuk anda dengar lagu tema world cup 2010 by K'naan dan celebirity dari seantero dunia. ewahhhh! (; macam yang video kat bawah ni,featuring penyayi dari eygpt kot. unique. Bila dengar tetiba rasa berkobar-kobar pulak nak main bola :D





Yang ni tak sure pulak featuring dengan siapa.tapi still best gak! (:











Monday, June 7, 2010

Best Bits of Project Alpha Season 2

Hari ni,entry saya agak serius sikit sebab saya nak memberi ulasan sedikit untuk Project Alpha Season 2 buat kali terakhir.

Seperti yang sedia maklum,Project Alpha Season 2 akan hampir sampai ke penghujungnya. Sebanyak 49 episode kesemuanya telah ditayangkan secara online. Awak-awak semua dah tengok ke belum?Even Project Alpha ni dikenali dikalangan blogger je tapi jika awak terlepas atau  jika belum tengok boleh catch up dekat (Klik Sini) :)

Bagi saya,setiap episode mempunyai moment-moment yang tersendiri bagi setiap blogger yang terpilih. seriously melalui video-video online yang saya tengok,BANYAK benda baru yang saya belajar. 

Melalui Video Episode 11 sehingga 19,Niki Cheong dan Jojo Stryus nak pergi London,barulah saya tahu macam mana environtment KLIA sebenarnya. Amat kuno disitu. In that episode,saya baru tau yang kita kena naik train untuk ke Gate Departure sebelum boarding. -.-'. i can see clearly the environtment bila dapat lepak dekat Vvip Mas tu. boleh tengok makanan best-best. Layanan Stewardess MAS lagilah superb. 

melalui kesemua episode,saya boleh lihat yang blogger-blogger ni amat friendly sesama sendiri bila di alam nyata. auwww! dorang look very friendly okay. sampai saya agak berangan untuk tercalon dalam Project Alpha Season 3.Hahaha. tapi belog picisan ni,mana boleh terpilih.wakaka. takpe tanam impian :p

Yang Penting,Banyak gila tips yang blogger-blogger ni kasi. On the same time,i know macam mana life blogger-blogger ni and macam mana mereka menjalani hari-hari mereka. Banyak best,banyak enjoy,on the same time they became a famous blogger kan. 

for meee! Project Alpha Season 2 terbaik! we want morreee :D




















Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

Thursday, June 3, 2010

Gimme Food on Flights

 Untuk berada dalam perut kapal terbang selama berbelas-belas jam dari malaysia ke destinasi yang anda inginkan adalah bukan perkara yang mudah.

Sedap tak terhingga sehingga menjilat jarilah jika MAS boleh serve passenger semua dengan Chicken Chop for lunch and Fish and Chip for Dinner. i will pay more untuk makan dalam flight sambil dilayani oleh pramugara-pramugara. pramugari taknak.haha.






Pasti perjalanan yang memakan masa berbelas-belas jam tidak dirasai dengan penerbangan Malaysia Airlines :)









Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Never go hungry while flying with MAS!

Wednesday, June 2, 2010

Tips untuk Update Status Via Device seperti Iphone,Blackberry,or etc.

Dulu ingat lagi,bila tengok artis-artis update status dekat facebook via blackberry, saya pun mengidamlah nak beli Blackberry. Yang China punya pun tak apa,janji blackberry!haha. itu dulu,sebabnya saya teringin nak update status,then keluar facebook via blackberry.biar orang jeles mcm gambar dekat bawah tu.haha.

Tapi kini tidak lagi,sebabnya dah ada satu applications ni yang membolehkan kita update status dengan pelbagai device-device yang ada di dunia ni. trick yang amat comel. membuatkan kita tersenyum lebar bila nak update status :p lagi-lagi via blackberry. haha.


First step : Login to This Funny Status and More (Klik Sini)
akan keluar macam ni.



Second Step Select Update Via

Third Step  : Choose any device yang awak nak guna kan.
contoh via blackberry,pilih gadjet. then all the list will appear on screen.
so macam saya pilih, update status via Blackberry punya Randy kerna ga mampu beli sendiri. apa punya device entah ni.hahaha. then klik kat situ.then wait for 10seconds.




4th : klik on the Device,lepas tu tunggu response dia.




INCASE KALAU TAKDE APA-APA RESPON TU KAN, maknanya device yang anda pilih tu tak berfungsi lah. so kenalah pilih yang lain yang bila anda klik device tu dia akan keluar macam ni.tadaaaa :p



Kelima: Update lah status,tulis la macam biasa dan publish.then that status will be appear on your facebook.
yeayyy!! :)


p/s: thanks to sifu Gengster Terguris ya. :) Pergi add dia dekat facebook. :)

tapi kadang-kadang macam nak menunjuk pulakkan,sekejap Iphone,sekejap blackberry,sekajap Uitm Penang Wifi.Haha Try la buat. untuk seronok seronok. :D