Saturday, May 22, 2010

Perlu atau tak?

Bismillahiramanirahim.

Alhamdulilah,akhirnya laptop sudah siap dibaiki yeay! (:
sebelum ni,my laptop problems LCD panel dia dah longgar,so i need to put something on the back macam kotak untuk tahan screen bagi kukuhkan screen dari mengeliat lagi ke belakang. dah naif sangat dah ni. sebelum dia proceed untuk rosak dengan lebih teruk so better repair. then hampir rm200 jugak melayang. (^.^)v  very happy. dammit!

On the same time, battery laptop pun dah kong. bila tak guna charger,posibiliti dia untuk bertahan hanya untuk 5minit. again. so naiff!if nak beli mahal pulak kan.

nak dijadikan cerita,when i send my laptop dekat satu kedai in Klang ni, battery laptop and adaptor laptop tak bawak pun. bila nak collect tadi, tetiba tempat letak cd tu tergelongsor keluar,memang terbaik. rupanya lelaki tu lupa letak skru. so im going back to the shop,then suruh dia repair balik. apa niiiiii......

after a few minute dia repair, dia nak try on laptop either tempat letak cd or dvd tu berfungsi o tak. then dia tanya
'u ada bawak batery ke? me replied: ha?oh takde,semua dekat rumah' thank you semua, dengan selamba i brought the laptop dengan orang tu punya batery tu sekali.

so how come ha? (cuba related kan apa yang telah i boldkan) if youre in my conditions what suppose you do?? dia tak col pun suruh hantar balik ke I need pergi kedai tu balik pulangkan? ayoyoyoooo. -.-'

No comments:

Post a Comment