Thursday, May 27, 2010

Vacancy

Saya menjadi agen mencari kerja untuk hari ini. memandangkan saya sudah bekerja dan telah mendapat gaji semalam,saya terpaksa melepaskan peluang ini kepada anda semua yang berminat terutamanya yang berada di Penang.

Untuk Maklumat:

Position      : Customer Service
Allowance    : 1200++
Company     : Cargo Import Export,Penang Airport Bayan Lepas

Berminat,sila hubungi Puan Mariani : +6013 - 467 6739..

  

The Biggest Loser Asia season 2 auditions open now!

Hye ladies & Gentleman! (:
sesiapa yang mempunyai badan apple mcm saya.jom ramai-ramai kita pergi audition season 2 pada 13Jun di The Curve nanti nak tak. untung-untung dapat masuk tv. HAHA!



kot ya pun nak kurus jangan la rajin sangat pergi audition dekat bangkok eh. pergi jalan kaki pulak tu. memang betul nak kurus ni. kagum juri tu nanti terus terpilih. Jangan buat macam tu dik. bahayaaa T.T
kita pergi kat the curve je. ok engat ya. 13 June dekat The Curve! Siap bold lagi. audition sama-sama eh. :p

Tuesday, May 25, 2010

Desktop Wallpaper


semangat ku untuk meneruskan kerja setiap hari bermula hari sabtu hari tu.
Ohhhhh Shahirr...... :D

Kau ada?Takde.hehehehe

Monday, May 24, 2010

My Wiggy Design


inilah bentuk wiggy yang menjadi angan-angan saya. comel gila. :D









Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Shahir AF8 : Kebahagiaan Dalam Perpisahan Lirik

Bila tengok muka Shahir AF8,tetiba jadi takde mood nak bercakap.haha. sebab dia HENSEM! dah macam kena paku dah ni. haha gedik! :D
kita layan jelah video klip shahir ni.hari-hari aku dok menyanyi lagu ni. dah kena badi apa pun tak tau la. tah pape Adlin Aman Ramli cakap lagu ni mcm lagu dulu-dulu. dulu-dulu pun besh apaa..





Shahir AF8 : Kebahagiaan Dalam Perpisahan
Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang
Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti
Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..
Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
p/s: jadi lah Fan Club Shahir Kat Facebook. This is a Real Facebook Fan Page Shahir (Shahir Af8) :D
Curik gambar dari Fan Club Shahir AF8. ololololo.Hensemnyaa gigi besi niiii..hehehe.

Sunday, May 23, 2010

Adira AF8: Ku Ada Kamu Lirik

Semalam,Bila dengar Adira menyanyi lagu ni sumpah best. betul cakap Adlin Aman Ramli,semua pelajar buat persembahan terbaik tapi 'soul' tu Adira yang pegang. Bila dia menyanyi dari hati, penonton kat rumah ni pun dapat merasai kot. meremang bila dia menyanyi.syahduu je rasa. ecece. sure lepas ni jadi back up song cerita drama melayu sedih sedih kan. Btw,Congratulations Adira! No 2 pun okay apa. still dapat Satria Neo kan. ok apa. I believe you will be one of the famous female singer after this! (:


Adira AF8- Ku Ada Kamu Lirik

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

(korus)
Andainya hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andainya hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
(korus)

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

(korus)

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)
Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)

Saturday, May 22, 2010

Perlu atau tak?

Bismillahiramanirahim.

Alhamdulilah,akhirnya laptop sudah siap dibaiki yeay! (:
sebelum ni,my laptop problems LCD panel dia dah longgar,so i need to put something on the back macam kotak untuk tahan screen bagi kukuhkan screen dari mengeliat lagi ke belakang. dah naif sangat dah ni. sebelum dia proceed untuk rosak dengan lebih teruk so better repair. then hampir rm200 jugak melayang. (^.^)v  very happy. dammit!

On the same time, battery laptop pun dah kong. bila tak guna charger,posibiliti dia untuk bertahan hanya untuk 5minit. again. so naiff!if nak beli mahal pulak kan.

nak dijadikan cerita,when i send my laptop dekat satu kedai in Klang ni, battery laptop and adaptor laptop tak bawak pun. bila nak collect tadi, tetiba tempat letak cd tu tergelongsor keluar,memang terbaik. rupanya lelaki tu lupa letak skru. so im going back to the shop,then suruh dia repair balik. apa niiiiii......

after a few minute dia repair, dia nak try on laptop either tempat letak cd or dvd tu berfungsi o tak. then dia tanya
'u ada bawak batery ke? me replied: ha?oh takde,semua dekat rumah' thank you semua, dengan selamba i brought the laptop dengan orang tu punya batery tu sekali.

so how come ha? (cuba related kan apa yang telah i boldkan) if youre in my conditions what suppose you do?? dia tak col pun suruh hantar balik ke I need pergi kedai tu balik pulangkan? ayoyoyoooo. -.-'

Friday, May 14, 2010

KARNIVAL KERJAYA DAN KEUSAHAWANAN GRADUAN (K3G 2010 JOB FAIR)

Seperti yang sedia maklum,karnival ni dah dua hari berlangsung dekat Pwtc ya. sejauh mana keberkesanan graduan untuk mendapat kerja tidaklah diketahui. so untuk mengetahuinya,sila lah pergi ke pwtc. :)

Dan untuk ke PWTC bukan lah pergi melenggang kangkung macam ke pasar. semua para-para graduan hendaklah menyiapkan diri dari segi semangat dan informasi-informasi terkini seperti menyediakan pertahanan yang kuat seperti Piala Thomas yang berlangsung sebentar tadi. oh sayang,malaysia kalah 3-0. Btw Lin Dan hensem. oh mai god. oh mai goddd =.='

Ok.untuk ke karnival kerjaya dan keusahawanan graduan (K3G 2010 Job Fair) ini. calon-calon hendaklah :

a. memakai pakaian yang sesuai. etika berpakaian untuk mencari kerja. first impression itu penting.

b. membawa resume dan dokumen yang lengkap

c. mengetahui serba-sedikit tentang syarikat yang menawarkan pekerjaan

d. Kenali potensi diri anda dan kelebihan-kelebihan diri

e. Jangan membawa pakwe atau makwe ya. sebab anda didapati tidak bersungguh apabila mencari kerja sambil bekepit dengan Gf/Bf.

Itu sahaja dari saya. Syazleen Ismail melaporkan untuk Astro Oasis :D
.

Mizz Nina feat.Colby O'Donis - What you waiting for [ Official Music Vid...





Sumpah lagu ni best gila.Tersangat berbangga dengan Mizz Nina :D

Mizz Nina feat.Colby O'Donis - What you waiting for Lyric


Chorus (Colby)
Baby I never seen someone wit your body
You make me wanna get this party started
Hey baby come and tell me what’s the score
Baby baby tell me
What chu what chu waiting for
Chorus (Mizz Nina)
Baby I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come and get me it’s all yours
Baby baby tell me
What chu what chu waiting for
(Colby)
It’s your birthday so tell me what you wanna do
(Mizz Nina)
It’s my birthday I really wanna get with you
(Colby)
Drop the beat now and baby we can get it started
(Mizz Nina)
We’ll go insane and take it to the after party
(Colby)
So what’s your name
Hey baby what’s your name oh yeah
(Mizz Nina)
Sexy’s my name
Yeah sexy is my name
(Colby)
Ok and what’s your game
Hey baby what’s your game
(Mizz Nina)
Ok I like to play
I I like to play ay
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)
Verse
(Colby)
Hey sexy girl from Kuala la la Lumpur
(Mizz Nina)
Hey baby that’s me
I’ll be on the dancefloor
(Colby)
I got chu a surprise
We’re poppin up in VIP
(Mizz Nina)
And if I ask nice can I take you home with me
Ulang Verse 2X
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)
(Colby)
Baby let’s get crazy
Come on loose control ol ol
(Mizz Nina)
We’re gonna tear up the after party
I know you want some more oh oh oh
(Colby)
I wanna see ya work that body
Drop it down real low low low
(Mizz Nina)
Hey baby come and get me
Tell me what chu what chu
What chu waiting for
Ulang Chorus (Colby)
Ulang Chorus (Mizz Nina)

Thursday, May 13, 2010

How Many Wiggies?

This is my favourite untuk main kira-kira! :D


THE ANSWER IS : 220!!

Catch up the Project Alpha Season 2 
Episode 22




Episode 23

Episode 24



Episode 25



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Wednesday, May 12, 2010

Satu Banyak-banyak,dua Kadang-Kadang. Apa benda jawapanya?

I rasa macam nak update belog tapi mood sekarang dah ke laut china selatan dah rasanya.dengan laptop yang rosak,dah di kuarantin selama 3 hari dekat kedai komputer tu.oh sungguh naif rasanya. terus tertutup nafsu untuk mengupdate. mood pun jarang-jarang ada. kadang-kadang sampai takde. tapi jika I terlampau rajin,dekat sehari tu 2,3 entri jugak I post,tapi bila dah malas terus senyap.Macam tengah lalu dekat kawasan kubur cina je dia punya sunyi.hari hari duduk tengok kubur yang sama. Sambil dalam hati tertanya-tanya bila orang lain nak mati ni pulak ni?same goes to my blog.bila lah nak naik entry baru.


Dulu bila tengok orang lain ada belog,then I rasa. "aku nak ada belog jugak lah". lepas tu,bila dah ada belog,satu masalah lain pulak timbul. tak tau nak tulis apa. How come kan? dari I duk merapu benda yang sama dengan orang lain update baik i senyap je. :)

Bye..Ini bukan teka teki.:D
P/s: point sebenar entri hari ini ialah tadi ada orang bagi RM50 lagi yeay! :)

formspring.me

Oh Mai godd. Saya suka tiru orang ke ni? orang ada formspring,then saya pun ada formspring.

Bukan lah,saya sangat mengikut peredaran zaman. teehee :D

Then, 

Ask me anything http://formspring.me/syazleen :))

Saturday, May 8, 2010

Saya nak awak try buat quiz ni! KUIZ PERSONALITI DIRI

1. Langkah berjaga-jaga yang pertama. semua sila klik link kat bawah ni. 




2.seterusnya : application yang macam ni akan keluar
isi kan tempat kosong dengan bersungguh-sungguh. honest ya.ikhlas dari hati. tak nak tipu.






3. Isi tempat semua tu macam yang saya buat ni. ini hanya contoh ya.




4. tekan semak. tutup mata kejap. lepas tu tengok jawapan dia. haha.
memang terbaik lah. tak tau nak cakap apa. memang siot! :p






Tengok siot ke tak siot. pfft. trylah. haha. hilangkan bosan di hari sabtu ;D 


p/s:lepas tu update saya apa jawapan korang okay.
Thank you Feeqa Mazlan sebab suruh aku buat.haha

Tips: 10 terbaik hadiah Hari Ibu


 Selamat hari ibu kepada semua wanita-wanita yang pernah mengandung dan melahirkan. Yang tak pernah mengandung juga diucapkan semoga cepat berkahwin dan menjadi ibu. sebabnya,apabila dah dekat hari ibu ni,ibu-ibu boleh demand hadiah yang best-best dari anak-anak.tetiba rasa macam Chritsmay Day bila masing-masing sibuk fikir kan hadiah apa yang nak bagi kat ibu-ibu kan. (:

Hadiah tak perlu lah mahal-mahal,janji biarlah seikhlas hati tanda kita sentiasa teringkatkan dan sayangkan mereka kan. cuba cakap siapa tak seronok bila orang bagi hadiah. siapa tak suka? habaq mai. meh bertaruh lawan siku.-.-'

berikut katanya adalah hadiah-hadiah yang sesuai untuk para-para ibu tanpa mengira usia :

1. Bawak mak pergi dinner. ajak semua sekali. mak ayah atuk nenek semua. surelah sempena mothers day ni,bertungkus lumus semua restoren buat promotions sempena mother days. ta percaya pergi survey.


2. Kasut dan handbag. belilah sepeket terus handbag dengan kasut.sure senyum lebar punya. ta payah nak beli carlo rino pun takpe. murah-murah sudah. yang penting. IKHLAS! sure 2,3 hari mak tidur peluk beg.



3: Hadiahkan ibu dengan kasih sayang dan doa (: mudah dan tak perlu mengeluarkan wang.

4.Masak something special khas untuk ibu anda. tutup matanya dan buatlah suprise party. juga bawakan sebiji kek untuk ibu anda. raikan mereka seperti permaisuri arab disertakan tarian belly dancing.pastikan ibu tiada lemah jantung!haha.

5. Minyak Wangi dan alat kosmetik. m.a.c,sillky girl,etc..

6. Create something special dan bermakna seperti kumpulkan semua gambar anda bersama ibu juga gambar-gambar family yang lain. hiaskan mengikut kreativiti anda sendiri. buatkan ia secomel mungkin. tulis lah quote yang bermakna seperti "IBU,without you im dying" siapa nak masak kalau ibu takde? ibu we love you. simple tapi bermakna. -_____-'. yang penting kamu buat sendiri.

7.Sejambak bunga dan pastikan bunga itu besar dan cantik!



8. Sesetengah mak ni,kalau buat apa yang dia suruh pun dah kira okay dah bagi dia. dah cukup berbaloi dah tu. tak perlu beria bagi barang kemas ke habib jewels ke hape. tapi kalau bagi sure hambik jugak lepas tu pakai hari-hari buat g pasar. haha.

9. Jus MATE 5. terus touching mak aku nanti. haha.
10. Membawa ibu dan ayah anda menunaikan UMRAH dengan ALIA TRAVEL & TOURS.<--- klik sini. Berkat seumur hidup neh. harga boleh dirunding. sila rujuk di laman web rasmi kami. :D

kepada semua ibu-ibu,saya mengucapkan selamat hari ibu.ibu engkaulah ratu hatiku.muah muahh. (:

ma.puan hajjah nooraini awang.moga dipanjangkan umur. (:
u are really hardworking person untuk memastikan kami hidup dalam kesenangan kan.
thank you mom. :D
Jasamu akan ku kenang sampai bila-bila dan tidak mungkin dapat ku balas.

Thursday, May 6, 2010

KARNIVAL KERJAYA DAN KEUSAHAWANAN GRADUAN (K3G 2010 JOB FAIR)

Perhatian! Perhatian kepada lepasan-lepasan Diploma,dan lepasan-lepasan Ijazah.



Disini pada hari ini saya dengan bangganya menjemput anda dan anda semua untuk ke Karnival Kerjaya dan Keusahawanan Graduan! pada 14-16 May 2010 hari jumaat hingga sabtu di Putra World Trade Centre (PWTC)

elok sangat lah pameran ini diadakan bagi yang menganggur ataupun bagi sesiapa yang tak puas dengan gaji yang ada sekarang eloklah pergi survey kat sana sebabnya dianggarkan 500 Syarikat akan membuka booth untuk mencari pekerja-pekerja.

Ibarat kata pepatah

Menteri Pengajian Tinggi

Minister of Higher Education
Y.B. Dato' Seri Mohamed Khaled bin Nordin

"inilah peluangnya untuk anda menghantarkan resume dan menonjolkan diri kepada bakal majikan dari syarikat-syarikat tempatan dan antarabangsa yang terkemuka. Manfaatkan peluang ini sebaik mungkin dengan berkunjung ke Pameran Kerjaya dan Latihan Malaysia dari 14 - 16 Mei 2010"
15,000 peluang pekerjaan perlu diisi !!
masuk adalah percuma 


p/s:maknaya kena bawak resume dengan pakai smart-smart macam nak pergi mintak kerja la kot ni.  
maklumat lanjut sila layari 
 

Mintak-mintaklah membe-membe den dah bercuti.kalau tak alahai melepas la den nak pergi sana.

Honda Freed terbaru di pasaran.

Baby terbaru dari HONDA.
-
-
-
-
-
-


Mempersembahkan 

Atoz Prima.

eh eh silap!

mcm mana kereta ni boleh sesat lalu sini! :p


sebenarnya nak memperkenalkannnnn!!!

HONDA FREED
  1.5L i-VTEC Engine
Dual Layer Dashboard
Automatic Silding Door with remote control. 
Walktrough Cabin
5AT and Drive By Wire

dalam dia luas.lebar.siap boleh berlari lari lagi. sesuai la kot untuk sesiapa nak bawak kawan-kawan berjalan ramai-ramai. kalau orang nak mintak tumpang pun bangga je suruh naik.haha.
ni kalau drive balik kampus uitm penang. memang bangga habes neh.
gosh! ta bole.ta bole ni. da start berlagak da neh :D


aku da cuba naik honda freed ni.ececeh :D
Tanpa melepaskan peluang! aku pun try drive sampai penang!  amboi kau~

::tapi::

konon-konon jelah. poyo tauke tu nak lepas Honda Freed ni sampai penang? 

iyelah,memang tauke honda tu ayah I kan? -.-'





Mula dari saat ni aku nak keje betul betul. nak dapat duit banyak banyak.nak dapat gaji besar!
haha.gila mata duitan!

No money no talk. sekarang saya nak senyap.
ok bye!

Argghhh Bosan! ;(

Bosan.taktau nak buat apa.

Wednesday, May 5, 2010

Sein atau Farid Kamil yang korang suka dalam adamaya?

Rasa-rasanya la kan kalau watak Sein dalam adamaya tu still dilakonkan oleh Farid Kamil agak agak la lagi best ke lagi tak best ehh?

 Vs

for me,Sein terbaik! sebab nampak ciri-ciri lelaki sejati kot. sweet gila sampai bila tengok adamaya je sure tersenggih-senggih depan tv. berangan lah nak kahwin semua kan! haha. mak.kahwin kan aku sekarang jugak mak! heehehe

sampai abah lalu depan tv pun kene sorok sorok muka bila nak tersengih sesorang. haish. tapi tu masa episode mula-mula dulu la! sekarang ni,dah start konflik macam tak suka je nak tengok. bodoh la maya. pergi layan dani buat apa? laki punya hensem kot.hello maya. jangan buat adam macam tu. kami nak cita ni happy ending. biasalah saya sebagai seorang melayu kan suka cerita-cerita mendayu-dayu macam ni. -.-'

yang pasti amani memang comel gila. dulu before keluar fan page  kami peminat adik mia sara@ amani mati-mati engat budak ni anak betul sein. beria aku gaduh ngan eamy cakap anak sein. alahai rupanya anak orang lain. tapi sumpah comel budak ni. rasa macam nak simpan letak dalam cermin kaca je buat anak patung. grrrr!



Episode last Adamaya ni 16 Mai rasanya. (:(: Happy ending tau pengarah.berlakon baik baik jangan main hentam keromo je eh eh! :D biar penonton macam aku ni rasa terbuai-buai sampai ke langit tu ha tengok final episode adamaya ni. haha. sure berjuta-juta ranking penonton nanti! wait and seee :)