Wednesday, April 14, 2010

Mari nilai diri anda,dapat tahu berapa duit hantaran anda.

Update sepantas kilat sebab kena fokus pada prakticum report yang perlu dihantar sabtu ni untuk dihardcover kan -.-'
fokus elin fokus. baca ayat ayat jamppii sikit untuk halau halau hantu dalam bilik ni yang menggangu ketenteraman dalam menyiapkan projek bernilai ratus ratus juta ni. fuh! fuhhhhh!sembur sembur sikit. aminnn..

itu bukan lah tajuk yang utamanya yang nak dibincangkan pada malam ni. sekarang kita mencapai klimaks kita perlu berfikir dan menarik nafas seketika 1,2,3 tarik,hembusss....



one of my officemates baru balik dari sabah untuk raikan kakak dia bertunang. dia cerita cerita tadi tetiba tercakap yang kakak dia dapat bakal dapat duit hantaran 18,888.80,tapi takpelah doctor! haruslah mahal kan..then adik dia yang baru umur 23 tahun akan dapat duit hantaran 15,000.00! if that money goes to me langsai terus hutang ptptn aku! :D



sebenarnya terfikir jugak yang duit hantaran ni macam mana nak dikira untuk bagi pada pihak perempuan kan. untuk artis tu tak kisah la sebab biasalah standard artis. so hantaran mesti mahal mahal punya. tengok macam juliana banos,hantaran paling mahal setakat ni. 77,777,77! siap packages dengan ferrari kot. untungla kan.nama pun artis. tapi incase kita ni bukan artis macam mana! macam mana nak tentukan hantaran kita?

cara nya mudah sangat,try main quiz dekat facebook then kau akan jumpa berapa nilai hantaran yang korang patut dapat.haha. try request kat pakwe korang. bak datang mampu tak mampu! haha. 



 ha kau 15000!


tapi. jangan pulak pada lelaki lelaki ni bila tak cukup duit still nak kahwin jugak,kumpul duit dulu setinggi gunung,barula seronok nak kahwin kan. Sebenarnya hantaran ni ekot pada kemampuan pasangan kita,tak kan pasangan kita tak mampu kita nak paksa paksa pulak kan. so try untuk mencapai persetujuan bersama.  yang lebih penting lepas kahwin macam mana! pada yang pergi apply pinjaman perkahwinan dekat bank tu,lepas kahwin jangan lupa untuk bayar sama sama okay. kahwin sama sama kan,so bayar sama sama.-.-'

Peaceeee :D


p/s: kembar ekin mawi terbaik,hantaran dapat cek kosongggg.. mata duitan tak? $_$ ka-chinggg.

2 comments:

  1. hantaran dni.. InsyaAllah tak sampai 10k.. mungkin below 8k..^_^

    ReplyDelete
  2. apa halim mampu,aku tak kesah.

    hipokrit tak ayat?

    :p

    ReplyDelete