Tuesday, February 9, 2010

Susu dan Kopi

Tak mudah untuk hidup dengan orang lain. tak semua orang disekeliling kita berperangai macam yang kita nak. kadangkala kita kene sedia untuk menerima kelemahan dan try untuk menyesuaikan diri dengan orang orang lain jugak.

sama jugak kalau kita kawin nanti. pasangan yang kita kawini tak semestinya perfect sangat. tapi untuk memastikan hubungan sampai ke akhir hayat memang penting untuk menerima dan sesuaikan diri dengan segala kelemahan pasangan kita.

sama jugak bila kita berkawan. sure kita nak kawan yang serasi dengan kita. tapi tak semua kawan kita berperangai mcm yang kita nak. tak semua yang kita nak kita akan dapat kan? so,kita belajarlah ikut rentak dia pulak. give and take gituu. :)


once im in this situation,i realized that i need to sabar and sabar and try cari keserasian antara kami, dan lama lama bila dah okay aku sedar yang aku sayang akan persahabatan ni. sebab aku sedar yang tak ada yang perfect dalam dunia ni. betul tak?

Milo + Nescafe = NESLO
Sedapkan? :D
Tapi tak semua suka. ekot lidah masing masing jugak kan.
Sama jugak dengan keserasian. hehe :)



2 comments:

  1. nice post babe!
    good!
    everything in this world takperfect..but try to be perfect..suka statement give and take tue..
    and NESLO tue.saya suka NESLO:)
    btw..good try n nice post..:)

    ReplyDelete
  2. masa kekecik dulu aku suka minum milo sebelum tido. bila dah besar neh aku suka layan nescafe kat kedai mamak sebab tanak tido.

    then aku dpt tau ada pulak neslo. ohh, mmg heaven okeh!

    ReplyDelete