Tuesday, February 23, 2010

Mitos 18sx!

Fikir punya fikir selama beberapa hari ni kan. tergerak lah hati saya nak share pasal mitos tapi bukan pasal kereta atoz atau kerepek nachos! :D tapi pasal Mitos! iyaa Mitos! MITOS 18SX lagi tau! :D


Untuk makluman semua,mitos mitos ini more kepada perempuan laa... (: Sebabnya saya dapat mitos mitos ini semua dari laman web Kotex. Hehe. Laki laki pun boleh sebenarnya tapi sekadar untuk maklumat je lah kan. nanti boleh kongsi kongsi dekat mak ngan adik adik kan.
sweet la abang! (:


Ekceli,mitos ni kepercayaan orang dulu dulu la sampai buat kan kita percaya sampai la sekarang! padahal benda tu tak betul pun.


Sini,saya nak kongsi mitos mitos yang tak boleh dipercayai langsung tapi kita kadang kala kita still percaya kan? :)



Saya rasa semua pernah terfikir kan pasal benda ni..... @@@@@

*Bila kita tengok payudara seseorang itu jatuh,pasti kita rasa dia dah melakukan hubungan sex.
Betul tak korang selalu fikir macam tu? :p tapi sebenarnya tak pun. adalah tu masalah masalah lain. hihi


*Dulu mak kita,nenek kita selalu pesan. Jangan duduk atas bantal tu nanti bontot bisul
sebenarnya tak pun, mak kita marah sebab bantal yang kene letak dekat kepala yang kau pergi letak kat bontot tu pasal apa? tak elok bonar perangainya eh! (: kenela sopan sikit kan.
Tapi selalu tengok pengantin- pengantin duk atas bantal masa akad nikah tu tak apa je tak bisul pun. Opsss :D


*Kamu boleh mengandung jika budak lelaki sentuh kamu.
Ewah betul ke? :)
teruk la macam tu. dah banyak kali tersentuh lelaki time naik ktm petang petang time orang balik keje tengah sendat tu :D


*Kalau tak basuh tuala wanita dengan bersih,nenek kebaya akan isap darah tuuuu!
tapi digalakkan basuh la kan,lepas basuh,letak dalam paper dan buang :)


*Orang cakap kalau pakai deodarant yang roller on tu kita boleh kene kanser payudara
tipu! tipu! fitnah semua ni. korang jangan percaya. so korang boleh la guna dengan selamat benda alah ni! (:


*Orang cakap kalau nak tengok perempuan tu period ke tak,kita boleh tengok kening dia.
ada beza ke? haishhh!


*Ramai percaya yang sengugut dapat di ilangkan selepas kita berumahtangga!
percaya atau tidak kan,memang period pain sakit gila! patutlah ramai je kan yang beria ria nak kahwin awal kan? (:
*mintak mintak time kahwin suami akan peluk peluk manja kalau sakit period. yang nak apa? semua abang boleh buatkan, yang penting sayang rehat ok... ohh sweet :D


DAN akhir sesekali jangan percayaa....
*Sentuhan lelaki pada payudara dapat merangsang pembesaran payudara! =.='
sekian.


Relax,Respect,Respond! (:


For more info visits KOTEX!
macam macam info menarik pasal wanita ada kat laman web dia...
Peace No war! :D

9 comments:

  1. memang tak boley dipercayai sangat.mitos dulu-dulu tak sama kan..ngan skang..

    ReplyDelete
  2. lawak pn ader baca mitos2 ni....

    ReplyDelete
  3. *Kalau tak basuh tuala wanita dengan bersih,nenek kebaya akan isap darah tuuuu!

    nenek kebaya??ke nenek kebayan??
    hahahhahaha =p

    ReplyDelete
  4. hahahaha
    kau perasaan je kan melur! :D

    Adya:
    thanks u :)

    ReplyDelete
  5. tuala wanita tu perlu d bersih kn tuk jage kebersihan..islam kn mementing kn kiter tuk jge kebersihan..syaitan lak ske bnde2 yg kotor tu..tu yg org dlu2 ckp cmtu..diorg ckp sume tu ade sbb nye..

    ReplyDelete
  6. **ooo...eh..asal aku komen gk..btw..nice info..haha**

    ReplyDelete
  7. itulah mitos tercipta sebab semua untuk kebaikan kan:)

    ReplyDelete
  8. Hariz:
    Go haris. Komen untuk semua entry :p

    ReplyDelete