Thursday, February 4, 2010

Cinta bukan untuk ditangisi

Nih Cik Elyn D nak bagi nasihat dan petua sikit pasal ceritera cinta ni. dengar ya semua! :D

Korang ingat lagi tak semua macam mana indahnya perasaan bila korang semua sedang bercinta? :) tengok gambar kat sebelah nih. asyik tersenyum je.dapat peluk free pulak tu! haha. jeles! kalau 24jam tu tak berangan tak sah. nanti kawin nak letak nama anak apa eh? nak kawin tema apa? Semua kene fikir dah walaupun baru 1 hari je declare.. hikhiks

Indah dan Menawan sungguh bila tengah couple..

TAPI! AMARAN!

Bila dah bergaduh! ditegaskan disini BILA DAH BERGADUH!

Kita kene ingat dan positive,sebab biasalah kan dalam setiap hubungan gaduh gaduh its a normal thing kan. tapi jika betul lelaki suka kat kita,asal dia kene buat kita menagis? kalau dia sayangkan kita, asal dia nak permainkan perasaan kita?

Dengarnya cinta yang suci murni tidak perlu air mata tapi ketawa sepanjang hari. Hati kita rasa bahagia. Tapi kalau dia asyik buat kita menagis je siapa dia untuk uji ketahanan jiwa kita sampai macam tu sekali? *tetibe emo hee~

kalau korang asyik menangis je sejak couple dengan bf korang tu,sama jugak mcm korang sedang lalu jalan kat highway yang penuh dengan lubang, bengkang bengkok macam dekat Bukit Jalil tu. tett!!

Bila takada bf memang akui sunyi,sepi kosong (pengalaman sendiri) hehe. tapi sebenarnya tak payah,eh tak perlu (sopan sikit :) beria-ia membina cinta sebabnya insyaallah cinta akan datang sendiri. Tapi kene la usaha jugak. kalau tunggu je. terperuk dalam rumah memang tak lah kan tetiba orang datang nak minang kita. (:
Something yang datang dengan ikhlas lebih tahan lama. (:
Untuk semua gadis. cinta kena dinikmati bukan ditangisi. Lepas ni korang gelak je okay sepanjang hari if korang dah couple :D
Kalau korang selalu menagis sebab boyfriends kesayangan korang tu,nanti air mata yang keluar akan keluar sehinga awak berkahwin..

5 comments:

  1. loving someone is like giving him the license to hurt you...

    cececeyh...

    ReplyDelete
  2. quite agree with sya, tapi kena hati-hati pilih love one lah!
    nanged you. nang this to meet the Tiger Lady of 2010!

    ReplyDelete
  3. eleen, kalau lah blog nie ada tanda like kan, aku akan tekan2 dan keep on tekan.... ta apa.. sabar.. Tuhan akan kasi yang terbaik..

    ReplyDelete
  4. oleh itu, bercinta la lepas berkahwin
    erk888

    ReplyDelete
  5. sebenarnya, part gaduh neh takleh nak dielakkan. tambah2 pasangan dah kawen. 24 jam mengadap muka die je. jangan kata tak pernah laa kita bergaduh sikit ngan adik beradik kita masa serumah dulu kan.

    the point is, ape sebab kita bergaduh? kat sini perlu diletakkan batasannya. kadang2 org bergaduh sebab perkara yg sgt remeh, sedangkan perkara besar pula dilepas pandang. mungkin sebab terlalu ramai yg begitu mudah berkompromi dengan masalah besar sehingga membuatkan masalah kecil tampak begitu menyakitkan hati.

    set ur priorities.

    ReplyDelete